Με ΡΟΚ διάθεση το Evolutionradio έχει το δικό του φανατικό κοινό Let the show Begin ……… close ×
+

Συνέντευξη με τους Floating Worlds.

Τον Jon Soti  είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε στο Jam night @ Crow club . Ακούγοντας  τον ήταν αρκετό να μας κινήσει το ενδιαφέρον και να θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για αυτόν  και το συγκρότημα του.

Σήμερα  μέσα από το Evolutionradio.gr  είναι εδώ για να μιλήσουν για την μουσική τους , τα σχέδια τους και να τους γνωρίσετε καλύτερα.

Λόγω Covid-19 δεν μπορουμε να κάνουμε LIVE την συνέντευξη στο στούντιο οπότε διαδικτυακά με την μορφή άρθρου και όταν όλα τελειώσουν με το καλό θα τα πούμε στα αγαπημένα μας LIVE STAGE και στο ραδιόφωνο.

Γιάννη πώς προέκυψε το #dowhatyoucan με τον Bοn Jovι;   

To #dowhatyoucan ήταν ένα campaign το οποίο ξεκίνησε ο Jon Bon Jovi, λόγω όλης αυτής της ιστορίας με τον Covid–19,ώστε να ‘’απαλύνει’’ (όσο αυτό γίνεται) όλο αυτό που περνάμε αυτές τις μέρες της πανδημίας. Ο σκοπός λοιπόν ήταν να δημιουργηθεί ένα τραγούδι, εμπνευσμένο από όλη αυτη την κατάσταση, φτιαγμένο κατά το ήμισυ από fans, οι οποίοι θα έγραφαν στίχους και θα τραγουδούσαν το μυνημα τους σχετικά με όλο αυτό που δοκιμαζομαστε όλοι παγκοσμίως.

Ποιά η εμπειρία σου και ποιο μύνημα περάσατε μέσα απο το τραγούδι αυτό;

Ήταν μια υπέροχη κίνηση εκ μέρους του Jon Bon Jovi. Κυρίως όμως ήταν πολύ παράξενο να βλέπω τη φάτσα μου δίπλα του! Χαχαχα! Σοβαρά τώρα, ήταν κάτι το οποίο το ευχαριστήθηκα και προσπάθησα να κάνω ότι καλύτερο μπορούσα. Κάθησα λοιπόν και σκέφτηκα τι είναι αυτό που θα μπορούσε να ταιριάζει περισσότερο; Τι είναι αυτό που μας λείπει; Τι θα θέλαμε να κάνουμε η τι να έχουμε πιο πολύ; Οπότε λοιπόν μου ήρθαν αυτές οι δύο στροφές στο μυαλό όπου στην ουσία περιγράφω το τι προσωπικά νοιώθω για όλα αυτά που γίνονται, το πως άλλαξαν οι προτεραιότητες και τα όνειρα μας μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, η αβεβαιότητα για το μέλλον κτλπ. Παρόλα αυτά, η ελπίδα και η δύναμη για ζωή πεθαίνουν πάντα τελευταία. Αυτό δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε.

Trying to find a reason
Where’s the strength to ease your mind
Just search within your inner soul
You’ll find what’s left behind

I know we lack our freedom
And that we bid our dreams goodbye
Tonight we’re all Toms and Ginas
And I think you understand

Πάμε τώρα στο συγκροτημά σου τους Floating Worlds.

Πώς προέκυψε το συγκρότημα και πότε ιδρύθηκε;

Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1998 από τον Αντρέα και τον τότε μπασίστα της μπάντας και φίλο του Αντρέα από το μέρος που κάναμε μαζί καλοκαιρινές διακοπές κάθε χρόνο, τον Βαγγέλη Λεκό.

 Ποια είναι η μουσική φιλοσοφία του συγκροτήματός σας, και σε ποιούς απευθύνεστε;

Προσπαθούμε να δημιουργούμε συγκεκριμένες εικόνες μέσω της μουσικής μας, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο ή προσαρμόζοντας το ύφος μας σε οποιοδήποτε μουσικό στυλ, προκειμένου να το πετύχουμε. Η βάση πάνω στην οποία χτίζουμε όλο αυτό το μουσικό οικοδόμημα, είναι το metal και το rock, απευθυνόμαστε όμως σε οποιονδήποτε θέλει να εξερευνήσει το μουσικό μας σύμπαν, ανεξαρτήτως του τι μουσική ακούει συνήθως.

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές, (συγκροτήματα, καλλιτέχνες κ.α) που έχουν παίξει ρόλο στην δημιουργία του συγκροτήματος και της μουσικής φιλοσοφία σας;

Οι Ayreon, Savatage, Iron Maiden, Avantasia, Guns N’ Roses, Michael Jackson, πολλοί καλλιτέχνες της rock μουσικής και φυσικά καλλιτέχνες που γράφουν μουσική για soundtrack ταινιών και μιούζικαλ, έχουν επηρεάσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, την μουσική μας φιλοσοφία.

Θα θέλαμε να μας παρουσιάσετε τα μέλη του συγκροτήματος και να μας πείτε ποιο είναι το κύριο προσόν, προσωπικό αλλά και μουσικό του καθενός σας.

Jon Soti – φωνητικά.  Έχω ειδικότητα πιστεύω, στην ενορχήστρωση των φωνητικών.
Andreas V – κιθάρα, πλήκτρα, β’ φωνητικά.  Κύριο προσόν του, η σύνθεση.
Σοφία Ασσαριώτη – πλήκτρα, β’ φωνητικά.  Παίζει τόσα πολλά μουσικά όργανα, που θα μπορούσε να φτιάξει μια πολυμελή μπάντα μόνη της. Είναι πολύ υπεύθυνη και μπορεί και τα φέρνει πέρα με τέσσερις άντρες στην ίδια μπάντα.
Μιχάλης Παπαδόπουλος μπάσο.  Μουσικός με πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο σε μουσικές σπουδές και εξαιρετικός κιθαρίστας. Η ήρεμη δύναμη της μπάντας αλλά και μεγάλο πειραχτήρι.
Κώστας Πλακούτσης – τύμπανα.  Ντράμερ με υψηλή αίσθηση του groove και σταθερός σαν βράχος. Μεγάλος πλακατζής και άνθρωπος με πολύ θετική ενέργεια.

Πώς ήταν τα πρώτα σας βήματα;

Πολύ ψάξιμο και πειραματισμοί, μέχρι να μπορέσουμε να μπούμε σε μια «ρώτα»… Δεν ξέραμε και πολλά, δεν είχε αναπτυχθεί τόσο το ιντερνετ τότε για να έχουμε γρήγορη πρόσβαση σε πολλές πληροφορίες, ούτε υπήρχε κάποιος πιο έμπειρος στον χώρο, στον κύκλο γνωριμιών κάποιου από εμάς, για να μας «καθοδηγήσει» σε κάποια πράγματα, οπότε όλα γινόντουσαν αρκετά αργά, μέχρι να βρούμε τον σωστό τρόπο, για να καταλήξουμε σε αυτό που επιδιώκαμε σε κάθε μας βήμα. Υπήρχε όμως παράλληλα και μια ανεμελιά τότε, ίσως και λόγω ηλικίας, η οποία μας κάνει να αναπολούμε κάποιες φορές τις εποχές αυτές με χαμόγελο και θετικά συναισθήματα.

Θα ήθελα να μας μιλήσετε για το όνομα του συγκροτήματος << Floating Worlds >> Πώς το εμπνευστήκατε;

Ο Αντρέας όταν «έστηνε» την μπάντα, είχε πάθει την πλάκα του με το κιθαριστικό δίδυμο των Marty Friedman/Jason Becker, τους θρυλικούς “Cacophony”, και ως «φόρο τιμής» στο έργο τους, αποφάσισε να δώσει στην μπάντα το όνομα ενός τραγουδιού τους, που λέγεται “Floating World”, μιας και σαν τίτλος άλλωστε, αντιπροσωπεύει την ελευθερία που ήθελε να έχει η μπάντα στους μουσικούς της ορίζοντες.

Λίγα λόγια για τα video clip σας και ποιά η απήχηση που είχαν στον διαδικτυακό χώρο του youtube;

Θέλαμε να κάνουμε ένα video clip που να παρουσιάζε όσο το δυνατόν περισσότερο, το concept του δίσκου. Το αρχικό πλάνο ήταν να κάνουμε τα γυρίσματα σε κάποιο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά δυστυχώς δεν μας έδωσαν άδεια για κάτι τέτοιο, οπότε αλλάξαμε προσέγγιση και καταλήξαμε σε αυτό που κυκλοφόρησε. Η απήχηση ήταν ανάμικτη θα έλεγα, με θετικά αλλά και αρνητικά σχόλια. Περισσότερο «εκτίμησαν» το video clip πιστεύω, οι άνθρωποι οι οποίοι γνώριζαν επακριβώς, το concept του δίσκου.

 

 

Μέχρι στιγμής έχετε κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ. Θα θέλαμε να μας πείτε 2 λόγια για τα άλμπουμ σας. Από που εμπνευστήκατε, πόσος χρόνος χρειάστηκε, και γιατί να τα αγοράσει κάποιος (γνωρίζουμε όλοι οτι τα cd λόγω ιντερνετ δεν έχουν την δυναμική του παρελθόντος και είναι μόνο για οικονομικό support στο συγκρότημα);

Το πρώτο μας άλμπουμ, τιτλοφορείται “Only A Dream, Can Kill A Dream…” και κυκλοφόρησε το 2007 από εμάς, χωρίς δισκογραφική εταιρεία. Ως πρώτο δισκογραφικό εγχείρημα, έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, με πιο power κατεύθυνση αλλά και 4 από τα 7 κομμάτια του δίσκου, να είναι instrumental.
Το δεύτερο μας άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2013 και πάλι χωρίς δισκογραφική εταιρεία, και τιτλοφορείται “Below The Sea Of Light”. Είναι εμφανές πια, ότι κάνουμε αρκετά πράγματα με μεγαλύτερο επαγγελματισμό και πείρα σε αυτό τον δίσκο, από την παραγωγή μέχρι τις συνθέσεις, ενώ το ύφος γίνεται πιο progressive,με αρκετές όμως «πινελιές» power metal και hard rock.
Το “Battleship Oceania” είναι ο τρίτος μας δίσκος, ο οποίος κυκλοφόρησε το 2019, για πρώτη φορά μέσω δισκογραφικής εταιρείας, της Γερμανικής Pride & Joy και είχε φυσική
διανομή σε πολλές χώρες του κόσμου ενώ κυκλοφόρησε και σε συλλεκτική έκδοση με bonus κομμάτι, στην Ιαπωνία. Είναι ο πρώτος μας concept δίσκος, ο οποίος αφηγείται την ιστορία ενός πολεμικού πλοίου-φάντασμα και είναι ότι αρτιότερο έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής, σε όλα τα επίπεδα. Το ύφος του είναι ιδιαίτερα «κινηματογραφικό», ενώ θα μπορούσε κάλλιστα, να γίνει και μιούζικαλ μια μέρα.
Η «σύλληψη» του concept του “Battleship Oceania”, έγινε από τον Αντρέα, κατά την διάρκεια της θητείας του στο Πολεμικό Ναυτικό. Από εκεί και πέρα, η μουσική γραφότανε με γνώμονα το σημείο και την εξέλιξη της ιστορίας, οπότε η έμπνευση μπορούσε να προέρχεται από οτιδήποτε σχετικό.
Υποθέτω πως θα μπει στην διαδικασία να αγοράσει cd, κάποιος ο οποίος εξακολουθεί να έχει σε μεγάλη εκτίμηση, το φυσικό προϊόν.

Πώς βλέπετε το μέλλον των Αγγλόφωνων συγκροτημάτων σαν το δικό σας στην Ελλάδα (ροκ-μεταλ μουσική σκηνή);

Η Ελλάδα για μένα είναι η αρχή. Αν το δω στυγνα και επαγγελματικά, θα μπορούσα να πω ότι είναι μια καλή προπόνηση πλέον για τη μεγάλη λίγκα. Παρόλα αυτά όμως, όλοι γνωρίζουμε που ζούμε, και τι μουσική αρέσκεται ο κόσμος στην πλειοψηφία να ακούει. Οπότε πιστεύω πως αν λάβουμε υπόψιν τη μουσική κουλτούρα και όχι μόνο της πλειονότητας της χώρας μας, λόγω και μόνο του ότι υπάρχει ξένος στίχος και όχι ελληνικός, αυτό από μόνο του είναι να καταδικάσει αγγλόφωνα ελληνικά σχήματα, πέραν του μικρού ελληνικού κοινού.

Στο εξωτερικό τα δικά μας συγκροτήματα πιστεύεται πως μπορούν να ανταπεξέλθουν, να αγαπηθούν και να κάνουν σημαντική καριέρα;

Όλα πιστεύω έχουν να κάνουν με το σωστό timing. Σίγουρα οι ευκαιρίες είναι πολύ περισσότερες στο εξωτερικό, αλλά κακά τα ψέμματα, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, στην μουσική βιομηχανία, τίποτα πλέον δεν σου χαρίζεται. Πρέπει να παλέψεις γι αυτό που αγαπάς με κάθε δυνατό τρόπο και να το υποστηρίξεις όσο δεν πάει, ότι αυτό συνεπαγεται. Πριν 10-15 χρονια ήμουν πιο ρομαντικός στο συγκεκριμένο θέμα και σίγουρα θα απαντούσα διαφορετικά. Αλλά αυτό που πραγματικά για μένα έχει σημασία είναι να ακολουθείς τα όνειρα σου και να κάνεις ότι μπορείς, να διαθέσεις όλη σου την ενέργεια και το είναι σου σε αυτό που αγαπάς.

Κλείνοντας, ποια πιστεύετε πως είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για το συγκρότημα;

Η μεγαλύτερη πρόκληση; Είναι πραγματικά πολλές, αλλά πιστεύω η μεγαλύτερη είναι να προσπαθήσει να συμβαδίζει με τα σημεία των καιρών, και να κάνει το καλύτερο δυνατόν πάρα τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται.

Ποιο μήνυμα θα στέλνατε μέσα από το ραδιόφωνο μας σήμερα;       

Συνεχίστε να κάνετε αυτό που κάνετε. Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε την ελληνική σκηνή! Χωρίς εσάς τίποτα δεν θα ήταν δυνατό. Προσέχετε τους εαυτούς σας. Μείνετε ασφαλείς και υγιείς. Και όλα τα υπόλοιπα ξαναβρίσκονται!

 

Facebook: https://www.facebook.com/FloatingWorldsGR/

Tweeter:  @Floating Worlds

Youtube: https://www.youtube.com/user/floatingworldsband

Instagram: https://www.instagram.com/floating_worlds_official/

Official website:http://www.floatingworlds.gr/el/

 

Evolutionradio

www.evolutionradio.gr

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply